Personvernerklæring for Verdinettverk og BIM Verdi

Denne personvernerklæringen ble publisert 18.12.2018.

Verdinettverk as er opptatt av √• beskytte og respektere personvernet ditt i samsvar med EUs personvernforordning (2016/679) av 27. april 2016 (General Data Protection Regulation, GDPR). Denne personvernerkl√¶ringen forklarer n√•r og hvorfor vi samler inn personopplysninger, hvordan vi bruker dem, under hvilke omstendigheter vi kan videreformidle dem til andre, og hvordan vi ivaretar opplysningenes sikkerhet. Personvernerkl√¶ringen gjelder bruken av produktene v√•re og aktiviteter knyttet til salg, markedsf√łring og effektuering av kundeavtaler. Den gjelder ogs√• enkeltpersoner som s√łker jobb hos Verdinettverk.

Hvem er vi?
Verdinettverk er p√•driver, facilitator og r√•dgiver for kunder og leverand√łrer som vil samarbeide for en mer effektiv arbeidsflyt gjennom digital l√łsninger. Vi arbeider spesielt med bygg, anlegg, eiendom.

Selskapets kontor ligger i Oslo.

  • Verdinettverk AS er dataansvarlig og selskapets databeskyttelsesansvarlige kan kontaktes p√• e-post: personvern@verdinettverk.no

Når samler vi inn og behandler personopplysninger om deg?

  • N√•r du bruker v√•re tjenester du oppgir personlige opplysninger.
  • N√•r du samhandler med oss personlig, gjennom korrespondanse, via telefon, i sosiale medier eller via websidene v√•re. Dette inkluderer ogs√• n√•r du kommuniserer med oss som en representant for et selskap, for eksempel ved inng√•else av en avtale med oss, hvis du kontakter oss for √• f√• brukerst√łtte eller hvis du har andre problemer. Merk at vi ikke overf√łrer personlige data fra sosiale medier eller behandler de personlige dataene p√• noen m√•te utenfor plattformen til det sosiale mediet.
  • Vi kan samle inn personopplysninger hvis de anses √• v√¶re av berettiget interesse, og hvis denne interessen ikke overstiges av dine personverninteresser. F√łr dataene samles inn, foretar vi en vurdering for √• forsikre oss om at det er etablert en gjensidig interesse mellom deg og Verdinettverk.

Hvorfor samler vi inn og bruker personopplysninger?

Vi samler inn og bruker personopplysninger hovedsakelig for √• informere, markedsf√łre og utf√łre r√•dgivning og kundeservice. Vi samler ogs√• inn opplysninger om leverand√łrer, partnere og personer som s√łker jobb eller arbeider i selskapet v√•rt. Vi kan bruke opplysningene dine til f√łlgende form√•l:

  • Sende deg informasjon som du har bedt om. Dette kan omfatte informasjon om produktene og tjenestene v√•re, arrangementer, aktiviteter og assosierte partneres produkt- og tjenestekampanjer. Denne kommunikasjonen krever at du samtykker til √• motta den.
  • Kunder vil som standard motta informasjon, men kan velge √• melde seg ut n√•r som helst.
  • Sende deg informasjon om tjenester som du har brukt eller kj√łpt fra oss.
  • Utf√łre direktesalgsaktiviteter i tilfeller hvor det er etablert en berettiget og gjensidig interesse.
  • Gi deg informasjon om aktiviteter eller arrangement du har meldt deg p√•, for eksempel om innhold og m√łtested.
  • Svare p√• et ¬ęKontakt meg¬Ľ-skjema eller andre webskjemaer du har fylt ut p√• en av Verdinettverk sine websider (for eksempel for √• laste ned en artikkel).
  • F√łlge opp innkommende foresp√łrsler (kundest√łtte, e-post, chat eller telefonsamtaler).
  • Utf√łre kontraktsmessige forpliktelser som ordrebekreftelse, lisensdetaljer, faktura, p√•minnelser og lignende. Kontrakten kan v√¶re inng√•tt med Verdinettverk direkte eller med en Verdinettverk-partner. Dersom kontrakten inng√•s med Verdinettverk, kan den inng√•s digitalt for √• oppn√• en mer effektiv kontrakts- og kundeh√•ndtering, herunder √• overholde juridiske krav.
  • Varsle deg om avbrudd i tjenestene v√•re (systemmeldinger).
  • Kontakte deg for √• utf√łre unders√łkelser om hva du mener om tjenestene v√•re.
  • Rekruttering og behandling av jobbs√łknader.

Vår hjemmel for å samle inn personopplysninger

Innsamling av personopplysninger basert på samtykke.

Vi samler inn samtykkebaserte personopplysninger ved hjelp av samtykkeskjemaer som lagrer dokumentasjonen knyttet til samtykket som gis av den enkelte. Individuelle samtykker vil alltid bli lagret og dokumentert i systemene v√•re. Vi kan sende digital markedsf√łring til personer som har samtykket, for eksempel per e-post.

Innsamling av personopplysninger basert på kontrakter
Vi bruker personopplysninger til √• oppfylle forpliktelser knyttet til kontrakter og avtaler med kunder, partnere og leverand√łrer.

Innsamling av personopplysninger basert på berettiget interesse.

Vi kan bruke personopplysninger hvis det anses √• v√¶re av berettiget interesse, og hvis personverninteressene til datasubjektene ikke overstiger denne interessen. For √• etablere hjemmelen for datainnsamlingen foretas det vanligvis en vurdering som identifiserer en gjensidig interesse mellom Verdinettverk og enkeltpersonen. Dette rettslige grunnlaget er hovedsakelig knyttet til salgs- og markedsf√łringsform√•l, og vi kan sende informasjon om produkter og tjenester til kundene v√•re basert p√• legitim interesse. Vi informerer alltid enkeltpersoner om hvilke personvernrettigheter de har, og om form√•let med √• samle inn personopplysninger.

Hvilken type personopplysninger samles inn?

Vi samler inn navn, telefonnummer, stilling og e-postadresse i tillegg til navnet p√• og kontaktinformasjonen til selskapet du jobber for. Hvis du er en representant for selskapet ditt, behandler vi din personlige kontaktinformasjon med hensyn til selskapet. N√•r du inng√•r en kontrakt med oss, kan signaturen gj√łres elektronisk, best√•ende av behandlingen av dine personlige data. Vi kan ogs√• samle inn tilbakemeldinger, kommentarer og sp√łrsm√•l som vi mottar fra deg i tjenesterelatert kommunikasjon og aktiviteter, for eksempel m√łter, telefonsamtaler, dokumenter og e-post. Fra websidene v√•re kan vi samle inn IP-adresser og handlinger utf√łrt p√• siden.

Hvis du laster opp bilder eller videoer, legger ut innlegg eller kommentarer osv. på våre web-sider, kan informasjonen leses av alle som har tilgang til denne siden, og brukes til formål som verken Verdinettverk eller du har kontroll over. Dermed har Verdinettverk ikke noe ansvar for informasjon du sender til web-sidene.

Hvis du s√łker p√• en jobb hos Verdinettverk, samler vi inn opplysningene du gir under s√łknadsprosessen.

Verdinettverk samler ikke inn og behandler ikke spesielle kategorier med personopplysninger, som unike identifikatorer og sensitive personopplysninger.

Hvor lenge tar vi vare på personopplysninger?

Vi lagrer innsamlede personopplysninger s√• lenge vi mener det er n√łdvendig for √• oppfylle form√•let med innsamlingen. Samtidig vurderer vi behovet for √• svare p√• foresp√łrsler fra deg eller l√łse mulige problemer, overholde lovfestede krav under gjeldende lovgivning og behandle lovfestede krav/klager. I tillegg tar vi beskyttelsesform√•l i betraktning.

Dette betyr at vi kan oppbevare personopplysningene dine i en rimelig periode etter din siste samhandling med oss. N√•r personopplysningene som vi har samlet inn, ikke lenger er n√łdvendige, sletter vi dem p√• en sikker m√•te. Vi kan behandle opplysningene for statistiske form√•l, men i slike tilfeller vil opplysningene bli anonymisert.

Rettigheter til egne personopplysninger.

Du har f√łlgende rettigheter til personopplysningene dine:

  • Rett til √• be om en kopi av personopplysningene som Verdinettverk har om deg.
  • Rett til √• be Verdinettverk korrigere personopplysningene hvis de er un√łyaktige eller utdaterte.
  • Hvis du er kunde eller bruker og har registrert en profil hos oss, kan du oppdatere brukerprofilen ved √• logge p√• profilsiden og redigere denne.
  • Rett til √• be om at personopplysningene slettes n√•r det ikke lenger er n√łdvendig for Verdinettverk √• oppbevare slike data.
  • Rett til n√•r som helst √• trekke tilbake et samtykke til at vi kan behandle personopplysningene dine, f.eks. n√•r du har samtykket til √• motta digital markedskommunikasjon:
    • Hvis du √łnsker √• trekke tilbake dette samtykket, kan du bruke koblingen til √• administrere abonnementene som inng√•r i kommunikasjonen. Merk at du fortsatt kan motta systemmeldinger og administrativ kommunikasjon, som ordrebekreftelser, systemmeldinger og varslinger om kontoaktivitetene dine, fra Verdinettverk.
  • Rett til √• be om at Verdinettverk gir deg personopplysningene dine og om mulig videresender disse opplysningene direkte (i et overf√łrbart format) til en annen dataansvarlig n√•r behandlingen er samtykke- eller kontraktsbasert.
  • Rett til √• be om at ytterligere databehandling begrenses dersom det har oppst√•tt en tvist om n√łyaktigheten eller behandlingen av personopplysningene dine.
  • Rett til √• motsette deg behandlingen av personopplysninger dersom databehandlingen er basert p√• berettiget interesse og/eller direkte markedsf√łring.

Alle sp√łrsm√•l om personvernrettigheter skal sendes til personvern@verdinettverk.no.

Bruk av informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler til √• samle informasjon n√•r du navigerer p√• selskapets websider. Denne informasjonen omfatter standardinformasjon fra nettleseren din, som nettlesertype og nettleserspr√•k, IP-adresse (Internett-protokoll) og handlingene du utf√łrer p√• selskapets websider, som websidene du ser p√• og koblingene du klikker p√•.

Informasjonen brukes til √• f√• websidene til √• fungere mer effektivt, samt til √• gi eierne av siden forretnings- og markedsf√łringsinformasjon. Vi samler ogs√• inn informasjon om nettlesertype og operativsystem, refererende side, banen gjennom webomr√•det, ISP-domene osv. Form√•let er √• forst√• hvordan bes√łkende bruker et webomr√•de. Informasjonskapsler og lignende teknologi hjelper oss med √• skreddersy webomr√•det etter dine personlige behov samt med √• oppdage og forebygge sikkerhetstrusler og misbruk. Hvis informasjonskapsler brukes alene, vil de ikke identifisere deg personlig.

Hvis du √łnsker √• trekke tilbake din aksept av informasjonskapsler p√• v√•re nettsider, kan du g√• til din nettleser og deaktivere den.

Sporing: For √• tilby en bedre kundeopplevelse til personene som bes√łker nettstedet, bruker Verdinettverk en rekke markedsf√łringsverkt√ły. De tillater oss √• analysere aggregerte data, for eksempel bes√łkendes rullem√łnstre eller klikk, for √• fastsl√• hvilke sider som resulterer i de beste handlinger. Verdinettverk bruker imidlertid ikke personlig identifiserbar informasjon ved √• bruke noen av disse markedsf√łringsverkt√łyene.

Du finner mer informasjon om hvordan du administrerer informasjonskapsler i webleseren din her: http://www.aboutcookies.org.uk/managing-cookies

Deler vi opplysningene dine med noen?

Vi verken deler, selger, leier eller utveksler opplysningene dine med tredjeparter uten ditt samtykke, med unntak av det som beskrives nedenfor.

Tredjeparts tjenesteleverand√łrer som jobber p√• v√•re vegne:

Vi kan sende opplysningene dine videre til v√•re distribut√łrer, agenter, underleverand√łrer og andre assosierte organisasjoner med det form√•l at de skal levere tjenester til deg p√• v√•re vegne.

Hvis lovpålagt:

Vi offentliggj√łr personopplysningene dine dersom det er p√•lagt ved lov, eller dersom vi som selskap med rimelighet mener at denne offentliggj√łringen er n√łdvendig for √• beskytte selskapets rettigheter og/eller for √• overholde krav i forbindelse med en rettssak eller rettskjennelse. Vi vil imidlertid gj√łre det vi kan for √• sikre at personvernrettighetene fortsatt beskyttes.

Bruk av underleverand√łrer (databehandlere og underdatabehandlere)
Vi kan bruke underleverand√łrer til √• behandle personopplysninger p√• v√•re vegne. I s√• fall har vi ansvar for √• p√•se at de forplikter seg til √• f√łlge denne personvernerkl√¶ringen og gjeldende personvernlovgivning ved √• signere en databehandlingsavtale.

Hvis underleverand√łren behandler personopplysninger utenfor EU/E√ėS-omr√•det, m√• slik behandling v√¶re i samsvar med rammeverket EU-US Privacy Shield, EUs standardkontraktsvilk√•r for overf√łring til tredjeland eller et annet spesifikt fastsatt rettslig grunnlag for overf√łringen av personopplysninger til et tredjeland.

Du finner mer informasjon om hvordan du administrerer informasjonskapsler i webleseren din her: http://www.aboutcookies.org.uk/managing-cookies

Endringer i denne personvernerklæringen.

Verdinettverk forbeholder seg retten til n√•r som helst √• endre denne personvernerkl√¶ringen. Den gjeldende versjonen vil alltid v√¶re tilgjengelige p√• websidene v√•re. Vi oppfordrer deg til √• sjekke personvernerkl√¶ringen fra tid til annen for √• forsikre deg om at du er forn√łyd med eventuelle endringer.

Hvis vi gj√łr endringer som endrer personvernpraksisen betydelig, varsler vi deg p√• e-post eller ved √• legge ut en melding p√• websidene v√•re f√łr endringen trer i kraft.

Retten til å registrere en klage hos en tilsynsmyndighet

Hvis du er misforn√łyd med m√•ten personopplysningene dine er behandlet p√•, kan du i f√łrste omgang kontakte personvern@verdinettverk.no

Hvis du fortsatt er misforn√łyd, har du rett til √• henvende deg direkte til de nasjonale tilsynsmyndighetene for √• f√• en avgj√łrelse. Tilsynsmyndighetene kan kontaktes p√•:

Norge: Datatilsynet, se www.datatilsynet.no