Stort gevinstpotensiale for kommuner og andre byggherrer: Nå kan BIM’en enkelt oppgraderes for å brukes til klimagassberegninger.

Se hvordan på MiljøBIM-webinaret 8. april.

En bygningsinformasjonsmodell er som oftest bestillt for å bygge etter, og mangler gjerne klassifisering for å kunne brukes til klimagassberegninger.

Ny teknologi og kunnskap fra MiljøBIM-prosjektet gjør at vi nå kan enkelt komplettere BIM’en med klassifisering etter bygningsdelstabellen slik at LCA-verktøy som Madaster, Real-Time LCA, Reduzer og OneClick LCA kan hente ut data på klassifisering, geometri/volum og materialbeskrivelser for klimagassrapporter – direkte fra modellen. Dermed blir BIM’en også mer anvendelig og verdifull for andre formål i hele byggets levetid.

Du vil også få en oppdatering om nye krav fra Trine Dyrstad Pettersen, teknisk sjef i Byggevareindustrien og leder av standardiseringskomiteen for NS 3720 (Metode for klimagassberegninger for bygninger).

MiljøBIM-webinaret 8. april arrangeres av Næringshagen Østfold sammen med BIM Verdi og Næringshagene i Norge.

Se hvordan BIM’en av Nye Fjerdingby skole og flerbrukshall fra Rælingen kommune oppgraderes med verktøy fra Sparkel og Anker og gjøres ‘beregningsdyktig’ for klimaberegningsverktøy som Madaster, Real-Time LCA og Reduzer

Se program og påmelding her.